Tv-Matyi

null

Matyit egy árokparton találtuk, nagy harapott sebbel, sokkos állapotban. A teljes felépülése után láttuk, hogy nem terheli annyira a két hátsó lábát, az orvos szerint enyhe térdkalács ficama van, ami elég gyakori kistestű kutyáknál. Matyi ettől teljes életet él, szaladozik, szépen sétál, csak magasabbra ugrani nem tud (ágyra, kocsi ülésre) Szinte szó szerint fellelhető természetében amit a fajtáról írnak: rendkívül jó természetű, alkalmazkodó, ragaszkodó társ szinte mindenki számára. Mérsékelten temperamentumos, bátor, vidám kutyuska, aki könnyen tanul, figyelmes, engedelmes. Matyi imád TV-t nézni, ha állatfigurát ismer fel, örül neki, szinte kommentálja, „beszél” hozzá. Nagy foci rajongó (még nem derült ki, melyik csapatnak drukkol), szemével követi a labdát. Tökéletesen szobatiszta, pórázon szépen megy, de sétánál „erejét fitogtató” típus, erre figyelni kell, nehogy félreértsék. Jelenleg 2 labradorral, egy csivavával és egy cicával él együtt békességben, de látszik, hogy számára az emberi kapcsolat fontos! Szőre természetesen ápolást igényel. Hogy valami „rosszat” is írjunk róla: nagyon válogatós, szinte csak a házias kosztot kedveli pl. rizs, répa, sovány száraz főtt hús. Rendkívüli technikával szemezgeti ki a belekevert száraz tápot, melyet természetesen otthagy. Nem lehet átvágni, Ő nyer!

Megtalálása előtt valószínűleg önsétáltató lehetett, így a kertbe egyedül ne engedje ki a gazdi, legyen mindig mellette, nehogy egy hiányzó kerítéslécnél kipréselje magát.


Amit tudni kell:

Matyi egy osztrák családba került, ahol már van egy Magyarországról örökbe fogadott kutyus, akivel jól kijönnek és boldogan élnek, reméljük sokáig!

Tv-Matyi adatai

Nem:
null
Születési idő (becsült):
2008/08/01
Fajta:
Méret:
null
Súly (kg):
Hely:
null
Telefon
Email:
  • TV-MATYI
  • TV-MATYI
  • TV-MATYI

Megjelenés időpontja: 2014. július. 23.