A Mancs-Rancs Alapítvány saját menhellyel nem rendelkezik. Mentvényeink önkénteseinknél, ideiglenes befogadóknál, esetenként panziókban vannak elhelyezve. Ezért az alapítvány címén nem tudjátok megnézni a gazdára váró állatokat. Honlapunkon szerepelnek az örökbe fogadható kutyák, macskák. Mindegyik anyagánál a feltüntetett telefonszámon lehet érdeklődni. Mivel munkaidőben mi is dolgozunk és nem látják szívesen a “magánügyben” történő telefonálásokat, kérünk mindenkit, hogy elsősorban info@mancsrancs.hu e-mailen vegye fel velünk a kapcsolatot.

Örökbefogadás
A kép illusztráció
örökbefogadás
A kép illusztráció

A Mancs-Rancs Alapítvány saját menhellyel nem rendelkezik. Mentvényeink önkénteseinknél, ideiglenes befogadóknál, esetenként panziókban vannak elhelyezve. Ezért az alapítvány címén nem tudjátok megnézni a gazdára váró állatokat. Honlapunkon  szerepelnek az örökbe fogadható kutyák, macskák. Mindegyik anyagánál a feltüntetett telefonszámon lehet érdeklődni. Mivel munkaidőben mi is dolgozunk és nem látják szívesen a “magánügyben” történő telefonálásokat, kérünk mindenkit, hogy elsősorban info@mancsrancs.hu e-mailen vegye fel velünk a kapcsolatot. Minden esetben kérünk a jelentkezőtől egy bemutatkozó e-mailt, amiben szerepeljen melyik kutya, cica tetszett meg, és térjetek ki minden olyan körülményetekre, ami az állat életét érintheti. A legfontosabb kérdések, amikre kíváncsiak vagyunk:

 • Kikből áll a család (idős, gyerek van-e)?
 • Lakásban vagy kertes házban laksz-e?
 • Milyen állat van még a családban?
 • Volt-e már kutyád, macskád?
 • Van-e valamilyen tapasztalatod a kiválasztott állatfajjal kapcsolatban?
 • Milyen a család időbeosztása? Mennyit lenne teljesen egyedül otthon a kutya? Mennyi idő jut a vele való foglalkozásra?
 • Ha a család nyaralni megy, hogy oldjátok meg az állat ellátását?
 • Hol laksz (helységnév) és mi az elérhetőséged?

A válaszok fontos információk számunkra, hogy életviteledhez a megfelelő kutyát választottad-e? Ha úgy érezzük, nem, akkor ajánlunk másikat, megbeszéljük.

Néhány fontos információ számodra is:

 • Minden kutyát csak lakásba (nem pince, padlás, garázs) való beengedéssel adunk örökbe, hiszen szeretnénk, ha családtagként élné életét.
 • Albérletbe csak a főbérlő ill. a lakók beleegyezésével tudunk örökbe adni kutyát.
 • Kölyökkutyát 65 év feletti embernek csak nagyon kivételes esetben adunk örökbe, hiszen 10-15 évig kell Őt ellátni.
 • Minden kutyánk chipezett.
 • Minden felnőtt kutyánk oltott, ivartalanított.
 • Amennyiben kölyköt veszel magadhoz, az oltási programját be kell fejezni és csakis ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe (fiú, lány, egyaránt)

Egy-egy ivartalanított, oltott, parazitamentesített, chipezett kutya költsége minimum 30 ezer forint és akkor a tartását még nem számoltuk. Kérjük a gazdi jelölteket, hogy örökbefogadáskor gondoljanak a többi mentvényünkre is és adománnyal járuljanak hozzá munkánkhoz, hogy újabb rászorulón segíthessünk. Köszönjük!

Adományoddal újabb állatokon tudunk segíteni!

 

Örökbefogadás
LARA

Az örökbefogadás gyakorlati lebonyolítása:

Örökbefogadás
LARA

Mentvényeink valamelyikére ha jelentkezel, egyeztetned kell a gondozójával és a megállapodott időpontba személyesen megismerheted a kiválasztottadat. Javasoljuk, hogyha lehet a családtagok is jöjjenek el megnézni a szerencsést. Ha van másik kutya, Őt is hozd magaddal. Ha pozitívan zárul az ismerkedés, akkor mi elvisszük a kutyát az új otthonába egy megbeszélt időpontban. Ott helyben örökbefogadási szerződéssel adjuk örökbe az állatot!