Mia

Pest megye

Mia története: kölyökként lakásba egy szervezet örökbe adta, de nem bírtak az energiájával, az sokkal magasabb szintű volt, mint a családé. Mia elkerült egy gyepmesteri telepre, ahol csak kintre kennelben tudták volna elhelyezni a rövid szőrével télvíz idején és emiatt mi bevállaltuk. Azt láttuk, hogy mozgékony, lelkesen dolgozik és ilyen körökbe kerestünk számára gazdát. Sokan azonban csak a sportkutyát látták benne, a legtöbb helyen sokadik kutya lett volna. Időközben azonban egy rövid időre valaki befogadta és egy másik kutya mellé került. Mia megnyugodott, élvezte a „gazdás” filinget, egyre szorosabb kapcsolatot alakított volna ki a gazdával, lakásban volt, ha lehetősége adódott örömmel „dolgozott”, de nem pörgött túl. Sajnos itt a másik kutya miatt nem maradhatott. Ugyanakkor ez a pár nap rávilágított arra, hogy az elején kissé tévesen ítéltük meg, ki számára a megfelelő gazda.
Mia egy holland juhászkutya mix lehet, ivartalanított közel 1,5 éves szuka kutya, 51 cm marmagasságú és 16 kg. (tehát jóval kecsesebb, mint a holland juhászok) Minden kutyával kijön, talán az olyan aktivitásúakkal mint Ő, kevésbé. Kitűnően alkalmas agilityre, egyéb kutyás sportokra, örömmel dolgozik, de utána szépen elvan a lakásban pár órán keresztül nyugiban. Fontos a szoros kapcsolata a gazdával. Max. egy közepes energiájú kutya mellé való. Mia tipikusan az a kutya, akit a végtelenségig lehet pörgetni, de okosan meg lehet találni azt a határt és ez kell neki, amikor megfelelően kimozogja magát és nyugodtan elvan. Neki sem jó az állandó pörgés, a túl ingergazdag környezet.

Sajnos sokan csak a „versenylovat” látják benne és nem a társat.

—-
Ausztriába került egy családhoz


Amit tudni kell:

Ha szeretnél a képen látható kedvencnek otthont adni, kérjük, írj egy bemutatkozó levelet email címünkre. Az email tárgy mezőjébe írd be a kutya/cica nevét. Kérdéseiddel hívd a telefonszámok egyikét.

Mia adatai

Nem:
ivartalanított szuka
Születési idő (becsült):
2018/04/21
Fajta:
juhász keverék
Méret:
közepes
Súly (kg):
Hely:
Pest megye
Telefon
+36 30 620 2943 vagy +36 20 500 9701
Email:
info@mancsrancs.hu

Módosítás dátuma: 2020. január. 12.