Legyél ideiglenes befogadó!

Ha szeretnél egy társállatot,

de “átmeneti” időszakot élsz hosszú távra nem mered elkötelezni magad, legyél ideiglenes befogadó. Az ideiglenes befogadó nagy kincs, hiszen minden védencünk számára elsősorban a család által nyújtott körülmények ideálisak a szocializáláshoz, nem menhely, kennel.

Olyan állatbarátokat keresünk, Biatorbágy és 20-30 km-es körzetéből, akik otthonukba fogadnák az alapítvány gondozásába került, rehabilitáció alatt lévő, gazdára váró állatokat.
A különböző mentett állatok különböző ideiglenes befogadókat igényelnek.

Ha cicáról, kis testű kutyáról van szó, akkor elegendő, ha az ideiglenes befogadó egy kis lakással és némi szabadidővel rendelkezik. Ha nagy testű kutyust kell elhelyeznünk, akkor kert, és TÖKÉLETES kerítés is szükséges.
Az ideiglenes befogadónak, ha van saját állata, nem okoz gondot, segítünk az összeszoktatásban, és ilyen esetben más kutyával, cicával barátságos állatot ideigleneseztetünk nála.

Van, hogy a kis mentvényünk még némi odafigyelést igényel, pl. napi 3x szemcsepp kell neki, aki ennél is problémásabb az kórházban marad a gyógyulásáig, és csak felépülése után keresünk neki ideiglenes befogadót.

Az ideiglenes befogadási

idő változó időtartalmú lehet. Van, akinél pár hét, és eljön az álomgazdi érte. Aki viszont erősen szocializálásra szorul (rossz előéletű, félős, sokat ugató, nem szobatiszta), az sokszor akár egy évig is a mi vendégszeretetünket élvezi. (Sajnos vannak szép számmal olyanok is, akikért évek óta sem jött el az álomgazdi.

ideiglenes2Ez nem azt jelenti, hogy ott hagyjuk az ideiglenes befogadójánál a kutyát, cicát akár egy évre is, és nem hozzuk elő őt, amíg nem jelentkeznek érte gazdijelöltek. Az ideiglenes befogadóval előre megbeszéljük, hogy mennyi időre tud vállalni állatot. Egy talált tündéri kiskutyánál, cicánál, a 2-3 hét is segítség nekünk, hisz annyi idő alatt el tudjuk vinni orvoshoz, áteshet az ivartalanításon, és megkaphatja első oltását, és az ilyeneknek viszonylag akad gyorsabban gazdi.
Ha a mentvényünk szocializálatlan, félős, nem tud pórázon sétálni, akkor 2-3 hónap is szükséges, hogy őt olyan állapotra hozza ideiglenes befogadója, hogy új gazdája már egy szófogadó, rá figyelő, alap dolgokat tudó kutyust kapjon. Ehhez arra van szükség, hogy a kutya részt vegyen egy ember, család mindennapi életében, ismerje mit jelent mikor rá szólnak, hogy „nem szabad”, tanulja meg, hogy ételt a táljába kap és nem az asztalról kell pitizni, szokjon hozzá a pórázhoz, és hasonló alapvető dolgokhoz. Természetesen ha olyan szerencsénk lenne, hogy az ideiglenes befogadónak ideje lenne a kutyaiskolába is eljárni, annak nagyon örülnénk, akkor olyan kutyust helyeznénk e nála, akinek ez a fajta tanítás jobban elkel.

Azt mindenki maga dönti el, hogy mit tud vállalni, mennyi időre, és ennek megfelelően számítunk RÁD!

ideiglenes5

Valamennyi, gondozásunkban lévő állatot parazitamentesen, oltva, mikrochippel, oltási könyvvel ellátva, orvosi vizsgálatot követően helyezzük el ideiglenes befogadókhoz. Az Alapítványunk vállalja az állat orvosi ellátását, szállítását, szükség szerint biztosítja a tápot felszereléseket is (etetőtál, alomtálca, póráz stb.)

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy alapítványunkat IDEIGLENES BEFOGADÓKÉNT TÁMOGASD, és részese szeretnél lenni annak a CSODÁNAK, ahogy egy esélytelen sorsú kutyából, boldog „gazdi tulajdonos” válik, akkor írj egy bemutatkozó levelet [wpml_mailto email=”info@mancsrancs.hu”]e-mail címünkre[/wpml_mailto], és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az alábbi információkra van szükségünk:

  1. Lakásban vagy kertes házban élsz?
  2. Milyen háziállatod van, és milyen természetű? (kutya, cica, más állattal barátságos, egészséges, milyen nemű, ivartalanított, oltott, stb.)
  3. Ha szükséges tudod-e külön zárni őket? (két ajtóval zárható helység)
  4. Mennyi időt vagy otthon? (otthonról dolgozom, napi 12 munka, normál 8 órás munka)
  5. Mennyi időt tudnál a rád bízott állattal naponta foglalkozni?
  6. Mennyi időre tudod vállalni az állatot? (pár hét, pár hónap, utazás a közeljövőben)
  7. Veled együtt élők is támogatják-e az ideiglenes befogadást?
  8. Van-e gyerek a családban, ha igen hány éves, ill. idős ember?
  9. Elérhetőség telefonszámmal

Az ideiglenes befogadók áldozatos munkája nélkülözhetetlen számunkra, Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladatot vállalni, kérjük jelezd felénk.